BRANŞ DERSLERİMİZ
Bale-Dans

Erken yaşta başlayan bale eğitimi çocukların bedensel ve zihinsel gelişimine katkıda bulunur.

Bale eğitimi, içe basma, kamburluk, gibi duruş bozukluğundan kaynaklanan fiziksel problemlerin giderilmesine yardımcı olur. Bale eğitimdeki asıl amaç kendini ifade etme kabiliyeti gelişmiş, özgüveni yüksek çocuklar yetiştirmektir.

Müzik ve dansı içinde barındıran, koordinasyonu geliştirmeyi amaçlayan bale dersleri ile sadece dans etmeyi değil müzik dinlemeyi, ritme uygun hareket etmeyi, grup içinde uyumlu harekey edebilmeyi, arkadaşlarını takip edebilmeyi, solo danslar ile bir grubun önünde kendine güvenle tek başına hereket edebilmeyi öğrenirler.

Bale derslerinin içinde yer alanesneme dersleri, yogadan alınmış ve çocuklar için yeniden uyarlanmıştır. İlk yıllarda esneme çalışmalarına daha çok önem verilerek çocuğun vücudu bale hareketlerine hazırlanır. Temel pozisyonların öğretildiği, yaratıcılığı geliştiren oyunlarla desteklenen dersler, çocuğun dans ederken eğlenmesini, eğlenirken de öğrenmesini hedefler.

Jimnastik

Derslerimizde temel duruşlar, adalelerimizi tanıyabilmek için duruş ve tutuş çalışmaları, koşular, düzgün koşu çalışmaları, sıçramalar ve sıçrama gücünü geliştirici çalışmalar, dönüşler, yuvarlanmalar, taklalar, el dayanmalı yürüyüşler ve egzersizler, çapraz adale kullanımı tempo ve ritm çalışmaları, göz kas koordinasyonunu geliştirici çalışmalar, kısaca temel motorik özelliklerin gelişimini amaçlayan çalışmalarla kendine güven ve cesaret eğitimi verilmektedir.

Basketbol, voleybol, hentbol, tenis branşlarının tanıtımı ve termin çalışmalarına süreç içerisinde yer verilmektedir.

Satranç

Anaokulunda satranç eğitimindeki amacımız, çocuklarımızın pratik düşünebilme ve muhakeme becerilerini desteklemektir.
Satranç taşlarının görevlerini öğrenen öğrencilerimiz grup çalışmalarında kendisinin ne kadar önemli olduğunu daha iyi öğrenir.

Müzik

Okul öncesi dönemde müzik çalışmaları çocukların zihinsel, bedensel ve ruhsal gelişimine yardımcı olur. Grup içinde yapılan çalışmalar; yardımlaşmalarına, paylaşmalarına, güven duygularının gelişmesine, konuşma ve hareket becerisi kazanmalarına ve sözcük hazinelerinin geliştirilmesine katkıda bulunur.